NYHET! Tannhjul fra ELESA

Lydløs og lett

De splitter nye tannhjulene er nå tilgjengelig sammen med Elesa sine maskinkomponenter.

Glassfiberforsterket polyamidbasert technopolymer og grå farge.

Tannhjulprogrammet består av 2 familier: sylindriske tannhjul (trykkvinkel 20°) med rette tenner (ZCL) og tannstenger (trykkvinkel 20°) med rette tenner (ZCR).

Tannhjulene er fra 0,5 til 3,0 og tannstenger fra 0,5 til 4,0. Tannstenger finnes i firkantede seksjoner, med eller uten metallkjerne, med monteringsbrakett eller "T"-formet.

Hovedfunksjonen til tannhjulene og tannstengene er overføring av hastighet og dreiemoment i et mekanisk system. I løpet av de siste tiår har utviklingen innen teknisk plast og technopolymer gjort det mulig å produsere tannhjul i plastmateriale med høy mekanisk styrke i tillegg til å gi alle fordelene med plast:

- høy motstandsdyktighet mot korrosjon og kjemikalier

- høy motstandsdyktighet mot vridning og strekkfasthet

- støyreduksjon

- liten friksjon, som tillater bruk av gir selv i sektorer hvor smøring ikke anbefales eller er forbudt.

En ytterligere fordel med disse komponentene, men ikke mindre viktig, er den lave vekten, som gir en besparelse sammenlignet med metallgir, noe som gjør dem ideelle der en generell vektreduksjon er nødvendig.

Tannhjulene fra Elesa kan kobles til både technopolymer- og metallgir

Dette er en utmerket løsning for alle applikasjoner der det er nødvendig å oppnå en raskere fordelingen av varmen som genereres under operasjonen.

Tekniske datablad, sammen med tegninger og tabeller med varenr. og dimensjoner finner du på Elesa sine websider - www.elesa.com

#industridesigner #maskinbygger #tannhjul #tannstenger #elesa #bergslihantek

Featured Posts
Recent Posts